rfkill, μια εντολή αρκετά χρήσιμη και συγουρα, αρκετοί ΔΕΝ την ξέρουν .
Στα περισσότερα λειτουργικά ΔΕΝ είναι εγκατεστημένη οπότε πρέπει να την εγκαταστήσουμε.
Slackel: slapt-get --install rfkill, και με το ιδιο ονομα και στα υπόλοιπα.
Ας δουμε τι κάνει.....
Συνδεσα μια εξωτερική κεραία για το ασύρματο αλλα ενω αναγνωριζόταν σωστα απο το λειτουργικό και φόρτονοταν τα modules η κάρτα δεν έπαιζε.
dmesg output:
Θ' ασχοληθώ με άλλον έναν ξεχασμένο window manager, με το περίεργο όνομα Golem!
Το project για πολλούς θεωρείται παρατημένο, και προφανώς είναι, αφού έχουν πολλά χρόνια να γίνουν ενημερώσεις.
Στο site του, http://golem.sourceforge.net/ βλέπουμε ότι από το 2007 έχει κάποιος ν' ασχοληθεί μ' αυτό!
Τελικά, βρήκα τρόπο να δω τον Oroborus window manager και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι είναι εξαιρετικός και ελαφρύς. Καλύτερος από Fluxbox ή Openbox. Για όσους γνωρίζουν να κάνουν χρήση των xbindkeys, είναι παιγνιδάκι.
Βέβαια, λόγω της κάκιστης τεκμηρίωσης στο διαδίκτυο, πρέπει κάποια πράγματα να τ' ανακαλύψεις μόνος σου, αλλά αξίζει τον κόπο.
Αγαπητοί φίλοι, κυκλοφόρησε το openSUSE 13.2. Μετά από ένα χρόνο συνεχόμενες βελτιώσεις στα εργαλεία και τις τις διαδικασίες και πολλές ώρες ανάπτυξης, πακεταρίσματος, δοκιμών και διορθώσεων σφαλμάτων, η νέα σταθερή έκδοση είναι εδώ, παρέχοντας τα καλύτερα που μπορεί να προσφέρει στο Ελεύθερο Λογισμικό και Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα με την εξαιρετική πράσινη πινελιά: σταθερότητα, καινοτομία και διασκέδαση!
Μέχρι σήμερα, για να μιλήσεις μέσω υπολογιστή σε κάποιον φίλο έπρεπε είτε να κατεβάσεις κάποιο κλειστό πρόγραμμα τύπου Skype είτε να έχετε και οι δύο λογαριασμό Google και να ξεκινήσετε ένα hangout. Σε λίγο όμως, όλα αυτά θα είναι παρελθόν αφού με ένα κλικ στον browser μας θα μιλάμε με όποιον θέλουμε - δωρεάν. Αυτήν την υπόσχεση έρχεται να μας δώσει το Firefox Hello.
Η Google παρουσίασε το Nexus 6, το νέο της high-end smartphone, σχεδιασμένο για να αναδεικνύει τις δυνατότητες του Lollipop, της νέας έκδοσης Android 5.0. Αυτό είναι το μεγαλύτερο Nexus που η Google έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα.
Είναι πολλές φορές που θες να συνδεθείς στον server σου, αλλά το ssh δεν σου φτάνει. Θες να έχεις κι εκεί γραφικό περιβάλλον είτε γιατί το προτιμάς είτε γιατί θες να κάνεις μια δουλειά που το απαιτεί. Η λύση είναι απλή και γίνεται με συνδυασμό ενός VNC server όπως το tightvncserver και ενός απλού/ελαφρού γραφικού περιβάλλοντος, ώστε να μην επιβάρυνεται χωρίς λόγο τον server.
Για πρώτη φορά μετά την ανακάλυψη του Τύμβου της Αμφίπολης, παρουσιάζεται σε ψηφιακό τρισδιάστατο μοντέλο η αναπαράσταση του αρχαιολογικού χώρου.
Μέσω εφαρμογής 3D, δίνεται στο χρήστη η δυνατότητα να “πλοηγηθεί” εικονικά στο εσωτερικό του χώρου, να παρατηρήσει τις λεπτομέρειες των Σφιγγών και των Καρυάτιδων και να κατανοήσει το μέγεθός του τύμβου χρησιμοποιώντας τις λειτουργίες της μεγέθυνσης, της σμίκρυνσης και της περιστροφής.
Εχεις φτιάξει έναν ωραιότατο χρήστη στο linux αλλά σε κάποιο σημείο αντιλαμβάνεσαι ότι το "epicuberuser" δεν σ' αρέσει πια για username - ή απλά μπορεί να δουλεύεις με δεκάδες προεγκατεστημένα linux και να θες να αλλάξεις στο καθένα τον χρήστη του μηχανήματος. Όποιο κι αν είναι το κίνητρο σου αυτή εδώ είναι η συνταγή για πληρη μετονομασία και μεταφορά των αρχείων του παλιού χρήστη (olduser) σε ένα νέο όνομα (newuser) σε 10 βήματα. Οι οδηγίες αφορούν κυρίως Ubuntu, Kubuntu και τα παράγωγα αλλά ουσιαστικά είναι παρόμοια για κάθε διανομή Linux (το μόνο που μπορεί να αλλάζει είναι το lightdm).
Η παρακάτω εικόνα προσπαθεί να συνοψίσει τι προσέφεραν δύο άνθρωποι που πέθαναν την ίδια χρονιά, τον ίδιο μήνα με διαφορά επτά ημερών: του Steve Jobs και του Dennis Ritchie.
Ο πρώτος ήταν ο διάσημος Steve Jobs, ιδρυτής της Apple και ιθύνων νους πίσω από τα Mac, το iPhone, το iPad και όλα τα i-προϊόντα της αμερικάνικης εταιρείες. Όταν πέθανε, έγινε αντικείμενο παγκόσμιας συζήτησης, συλληπητηρίων από ηγέτες και μετά από λίγο η ζωή του έγινε βιβλίο κα ταινία. Από πολλούς η συμβολή του μνημονεύτηκε ως τεράστια.
Το Έργο GNOME ανακοίνωσε την νέα έκδοση 3.14 του γραφικού περιβάλλοντος. Μετά από εργασία έξι μηνών, νέα χαρακτηριστικά αλλά και αρκετές βελτιώσεις προστέθηκαν στη νέα έκδοση.
Πράγματα που θα δούμε στην έκδοση GNOME 3.14 είναι:
Mεγάλο κενό ασφαλείας στο bash επηρεάζει μηχανήματα με Linux και MacOSX, ανακαλύφθηκε από τεχνικό ασφαλείας της Red Hat και υπήρχε για 25 χρόνια,
Εδώ κάποιες πληροφορίες http://www.digitallife.gr/bash-shellshock-bug-44489
Για να δείτε αν έχετε πρόβλημα δώστε στο τερματικό :
Χρειάστηκε να κάνω iteration σε ένα range από ακεραίους αλλά το τέλος της επανάληψης να σηματοδοτείται από μεταβλητή, οπότε ψάχνοντας βρήκα τους παρακάτω 4 τρόπους. Με ενδιέφερε και η ταχύτητά τους, ειδικά αν το εύρος είναι πολύ μεγάλο, οπότε χρησιμοποίησα την time για να τους αντιπαραβάλλω για 1 εκατομμύριο τιμές.
O πιο απλός τρόπος είναι με χρήση της seq η οποία όμως υπάρχει μόνο στα GNU/Linux συστήματα (σε εμένα ήταν και το πιο γρήγορο)
Πάντα με γοήτευαν τα περίεργα πράγματα. Όσα δεν είχαν την γενική αποδοχή ή δεν ήταν ιδιαίτερα διαδεδομένα ή "εμπορικά".
Αυτό ήταν το πρώτο έναυσμα για να περάσω από τα Windows στο Linux. Λειτουργικό σύστημα για λίγους, με κάποιες δυσκολίες, αλλά ελπιδοφόρο. Και κάποια χρόνια αργότερα, δικαιώθηκα για την επιλογή μου. Το Linux έγινε δημοφιλές σε πολύ κόσμο, δεν πήρε μεν (ακόμα τουλάχιστον) την πρωτοκαθεδρία από τα εμπορικά "παράθυρα", αλλά, σίγουρα δεν είναι άγνωστο ακόμα και στους φανατικούς οπαδούς της Microsoft.
Δείτε μερικές πραγματικά όμορφες χρήσεις αυτής της φανταστικής πλακέτας Arduino και φτιάξτε ένα αυτόνομο ρομπότ με ανιχνευτή εμποδίων!
Του Γιώργου Χατζηκυριάκου
Μετά από χρόνια, αποφάσισα ν' ασχοληθώ με το Gobolinux και πάλι. Έτσι, κατέβασα το τελευταίο iso της έκδοσης 015 και το εγκατέστησα σ' ένα μηχάνημά μου. Έρχεται πλέον με περιβάλλον Enlightenment 18, έχοντας εγκαταλείψει το KDE. Η εγκατάσταση ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Πέρασα και κανα δυο πακέτα μέσω του διαχειριστή πακέτων Compile, όλα καλά!
Το μόνο που δεν διευκρινίζει η διανομή, είναι με ποιο τρόπο μπορεί κανείς ν' αναβαθμίσει ολόκληρο το σύστημα (κάτι σαν το emerge world του Gentoo, ας πούμε).
Έχετε ADSL; Ακολουθήστε τις οδηγίες μας για να εκμεταλλευτείτε τη σύνδεσή σας στο έπακρο!
Του Γιώργου Καργιωτάκη και του Απόλλωνα Οικονομόπουλου
Σε περιπτώσεις πράξεων για τις οποίες δεν αρκεί το χαρτί ή το απλό κουμπιουτεράκι, εκεί αναλάμβάνουν δράση τα πακέτα αριθμητικών υπολογισμών για να κάνετε τη δουλειά σας σωστά και (μερικές φορές) εύκολα. Σε αυτό το άρθρο, συγκρίνουμε τα Scilab, Οctave, Sage, Euler, Matlab...
Σε αυτό το εισαγωγικό άρθρο μαθαίνουμε τι είναι το Arduino, πως θα αρχίσουμε να ασχολούμαστε με αυτό και τι μπορούμε να κάνουμε, καθώς και το πως θα “γράψουμε” το πρώτο μας πρόγραμμα.
Κάτι κακό επιφυλλάσει η τελευταία beta relase του firefox, ή nightly!
Πιά, η mozilla από ότι φαίνεται γίνεται κερδοσκοπική!
Δείτε τι παρατήρησα:
1. Η σελίδα της νέας καρτέλας
2. Παράδειγμα sponsored διαφήμησης της νέας καρτέλας:
(παρατηρήσατε ότι λέει SPONSORED;)
© 2010 - 2012 sudo.gr